Bemutatkozás

Török Emese vagyok, klinikai szakpszichológus. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen diplomáztam 2003-ban, majd klinikusi végzettségemet 2007-ben szereztem. Pályámat az Országos Onkológiai Intézetben még diplomamunkám keretében kezdtem meg, majd rövidebb időre állami gondozásban nevelkedő gyerekekkel foglalkoztam, ahol az örökbefogadások folyamatát is segítettem. Klinikai szakpszichológusi képzésem megkezdésekor váltottam, nevelési tanácsadóban, továbbá óvoda – és iskolapszichológusként a gyermekkorban előforduló pszichés problémák diagnosztizálásában, terápiájában bővültek tapasztalataim, majd részmunkaidőben felnőtt betegekkel foglalkoztam a Jahn Ferenc Kórházban működő pszichiátriai ellátás keretein belül. Később a kora gyermekkorban előforduló nehézségek felé vitt az érdeklődésem, és a Gézengúz Alapítványnál kezdtem dolgozni. Itt a korai fejlesztés területébe nyerhettem bepillantást. 2009-től magánrendelésen fogadom a hozzám forduló felnőtteket és gyerekeket, támogatom test-lelki egészségük helyreállítását, megőrzését.

Fő tevékenységi területeim: tanácsadás, pszichoterápiás konzultáció, relaxációs-imaginációs terápia, autogén tréning relaxációs csoport, nevelési tanácsadás, baba-mama konzultáció, gyermek pszichodiagnosztika, gyermekterápia, relaxációs foglalkozások gyerekeknek.

Képzettség:

  • Meseterápiás képzés (2011)
  • Relaxációs és szimbólumterapeuta (2009)
  • Klinikai szakpszichológus (2007)
  • Játékterápiás képzettség (2006)
  • Pszichológus (2003)
  • Természetgyógyász (2002)

Egyesületi tagságok: Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, Magyar Orvosi Kamara

   Önéletrajz   /  PDF letöltés

A Lélekpontról…

A pontnak se kiterjedése, se fizikai helye nincsen, mégis benne van minden, de csak, mint lehetőség. Mozdulnunk kell ahhoz, hogy ezeket a lehetőségeket megvalósíthassunk, mint ahogy a spirálvonal rajzolata is elindul kiindulási pontjából.

A pszichológiai terápiákban is elmozdulunk, elindulunk, hogy megéljük, ezáltal jobban megismerjük és megértsük benső mélységeinket. Legyen szó akár testi-lelki problémákról, az önalakítás, önmegvalósítás útjáról, vagy tudatos életmódváltásról.

Spirál

„Egyetemes, ősi és elemi mozgásjel.” A gyermek első koordinált papírra vetett kézmozdulata. A pontból kifelé haladó spirálvonal indulást, kibontakozást, fejlődést jelképez, a ciklikus ismétlődés jegyében, így az élet ismétlődő ritmusát is jelöli. Agatha Christie szellemesen fogalmazza meg, hogy a bennünk még válaszra, megoldásra váró kérdéseink hogyan mutatják meg magukat életünk során: „Az idő egyetlen kérdést sem töröl el, hanem újra és újra felszínre hozza egy másféle köntösben.”